[bar id="22577"]

22. grožnjanski Ex tempore

Prijavom sudionika i pečatiranjem slikarskih podloga, službeno je počelo 22. izdanje grožnjanskog međunarodnog likovnog natječaja Ex tempore.
Organizatori manifestacije su Talijanska unija u suradnji s Narodnim sveučilištem iz Trsta, Općina Grožnjan, Zajednica Talijana Grožnjan uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Manifestaciju, kao i svake godine, prate brojne aktivnosti sportskog, književnog, glazbenog, umjetničkog i eno-gastro karaktera.

Izbor slikarske tehnike je slobodan, a tema je kao i do sada “Grožnjan – istarski krajolik”. Radovi moraju biti izloženi u nedjelju (27. rujna) do 10 sati uzduž ulice koja povezuje Gradski trg i Lođu, te u susjednim ulicama. Slike će ocjenjivati međunarodni žiri: Renzo Grigolon, Chiara Pirozzi, Giovanna Felluga, Majda Božeglav Japelj, Lorella Limoncin Toth i Eugen Borkovsky. Prva nagrada je 2.500 eura, druga 1.500 eura, a treća 1.000 eura. Nagrada Grada Grožnjana također je 1.000 eura.
Svečana dodjela nagrada održat će se od 17.30 sati na terasi Belvedere.

Inače, ova manifestacija privuče nekoliko stotina likovnih umjetnika iz raznih zemalja, te velik broj drugih posjetitelja i turista. Pripremljeno je i niz pratećih manifestacija. Tako će u subotu (26. rujna) navečer biti održan kulturno – umjetnički program u organizaciji Zajednice Talijana Grožnjan, a najsadržajnija je nedjelja (27. rujna) kada će u Grožnjanu biti živo cijeli dan. Pored ostalog, od 14.30 sati slijedi izložba i degustacija crvenih vina Bujštine, izložba gljiva i bijelog tartufa, dok će na terasi Belvedere pjevati Segio Pavat uz Istarski orkestar.

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C