[bar id="22577"]

3. Dani gljiva u Novigradu

U Novigradu će se ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada, po treći puta održati „Dani gljiva u Novigradu“. U holu novigradske sportske dvorane bit će postavljena izložba gljiva te izložba dječjih radova na temu gljiva, dok će se dio programa odvijati i na prostoru ispred zgrade dvorane.

Na tom će se vanjskom prostoru u subotu u 19 sati održati svečano otvorenje Dana gljiva, a potom će, u 19.30 sati, posjetitelji moći kušati ukusni „gljivarski kotlić“, pravu gastronomsku deliciju koju će pripremiti sami članovi gljivarskog društva „Boletus“. Od 19 sati na istom prostoru odvijat će se i mali popratni sajam autohtonih proizvoda, uz ponudu samih proizvođača – od vina i rakija, preko domaćih marmelada, čajeva…, sve do izvornog istarskog suvenira. Cijelo vrijeme za dobru atmosferu brinut će se „muzikanti“ uz glazbenu kulisu „po domaće“…

Program se nastavlja i sutradan, u nedjelju. Izložba gljiva, uz koju će dežurati članovi „Boletusa“ te zainteresiranima pružati dodatne informacije i odgovarati na upite, otvara svoja vrata u 10 sati, a moći će se razgledati do 19 sati. Od 14 sati posjetitelji će ponovo moći kušati „gljivarski kotlić“.

Organizatori manifestacije Dani gljiva u Novigradu su Društvo gljivara Bujštine Boletus i TZG Novigrada-Cittanova.

P R O G R A M

17. 10. 2015. (subota)

19.00 h:

Svečano otvorenje 3. Dana gljiva u Novigradu

Od 19 h:

- Izložba gljiva

- Izložba dječjih radova na temu gljiva

- Mali sajam autohtonih proizvoda

Od 19.30 h:

- Degustacija „gljivarskog kotlića“

- Fešta uz domaću glazbu

.

18. 10. 2015. (nedjelja)

Od 10 do 19 h:

- Izložba gljiva

- Izložba dječjih radova na temu gljiva

Od 14 h:

Degustacija „gljivarskog kotlića“

* * *

Pozivamo vas da posjetite i manifestaciju kojom će udruga Zdravi Novigrad 17. 10. 2015. od 16 sati u prostoru sportske dvorane obilježiti godišnjicu svoga osnutka te Svjetski dan jabuka. Očekuje vas izlagački sajam, gastro-natjecanje u pripremi slanih i slatkih jela od jabuke, zabavno-glazbeni program i drugi zanimljivi sadržaji.

* * *

 

Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova / Ente turistico della Citta’ di Novigrad-Cittanova

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

11°C