Advent Poreč bit će najbolji blagdanski program u Istri

POREČ – Božićni sajam, više od dvadeset koncerata, klizalište, brojni sadržaji za sve uzraste obilježiti  će prvo izdanje manifestacije Advent Poreč, najavili su na pressici dogradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predstavnici porečkih hotelskih kuća Valamar Riviera Vlatka Ilečić Arklinić i predstavnik Plave lagune Dean Krizmanić

Advent Poreč održavati će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. godine.

Zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora a osluškujući i želje naših sugrađana , ove godine organizirati ćemo prvi advent u našem gradu, koji će Porečanima i svim gostima donijeti pravi ugođaj adventa rekao je dogradonačelnik Peršurić  naglasivši da će prvi advent u Poreču biti organiziran u starogradskom središtu na Trgu Matije Gupca.

Tijekom adventskih događanja u Poreču posjetitelji će moći besplatno koristiti klizalište koje će biti postavljeno u organizaciji Plave lagune te zahvaljujući «asIstenciji» TZG Poreč u dolasku glazbenika prisustvovati nastupu Night Expressa, Gustafa, Detoura i drugih sastavi.

Uz to što će sva događanja tijekom adventa biti besplatna, osigurali smo i promotivne cijene hrane, pića i slastica, ali i vlakić od Velikog gradskog parkirališta do Adventa Poreč u središtu grada rekao je Peršurić.

Valamaru je veliko zadovoljstvo biti dijelom tima koji prvi puta u Poreču organizira jednu manifestacija po uzoru na brojne europske gradove – Advent u Poreču, istakla je Vlatka Ilečić Arklinić dodavši da će  Advent Poreč svojim bogatim sadržajem privući ne samo građane Poreča, već i velik dio gostiju koji će tijekom adventa u Poreču moći boraviti u hotelima Riviera, Crystal i Diamant.

Za razliku od proteklih godina, tradicionalni blagdanski program Grada Poreča Porečka bajka za mališane vrtičkog uzrasta ove godine održat će se u Villi Polesiniu kojoj će 1.400 porečke djece od 14. do 22. prosinca, uz prisustvovanje kazališnim predstavama, dobiti na dar poklon blagdanske paketiće.

Brojna događanja tijekom prvog Adventa Poreč bit će «vezana» uz klizalište, o kojem će brinuti Plava laguna a na kojem će besplatno moći klizati, prema željama, svi posjetitelji adventa Poreč.

Prema riječima dogradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, grad će u organizaciju prvog Adventa Poreč uložiti 500.000 kuna osiguranih u gradskom proračunu. O financijskom udjelu porečkih hotelskih kompanija u porečki advent predstavnici hotelijera na upit novinara nisu htjeli odgovoriti napomenuvši da će javnost u uloženim sredstvima u projekt Advent Poreč biti informirana po završetku projekta.

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C