Blagdanski program fešte – Velike Gospe

UMAG – MARIJA NA KRASU – Uobičajenim zabavno-glazbenim i sportskim programom, te blagdanskim misnim slavljem (utorak, u 10 sati) u župnoj crkvi i procesijom kroz naselje počinje slavlje Velike Gospe.

Sportska natjecanja započinju u subotu (12.0.), tradicionalnim 14. Memorijalnim boćarskim turnirom, te 7. međunarodnim turnirom u lovačkom trapu na mjesnoj streljani, ispod groblja. To se natjecanje nastavlja i u nedjelju, a u prostorijama boćarske dvorane održat će se turnir u kartaškim igrama, briškuli i trešeti. U popodnevnim satima u ponedjeljak na nogometnom se igralištu održavaju zabavne igre, a kasnije zabava i plas uz Trio cardium.

Svečano misno slavlje s procesijom počinje na blagdan Velike Gospe (10 sati), a događanja se nastavljaju od 16 sati na nogometnom igralištu Dinama gdje će se igrati tradicionalni 17. po redu malonogometni turnir.

U 20 sati započinje festival bucolaja, te njihovo ocjenjivanje i kušanje, a nakon toga za dobro raspoloženje zaduženi su pulski Anelidi.

Mjesni odbor Sv. marija na Krasu organizator je ove manifestacije, a pokrovitelji su grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga..

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C