[bar id="22577"]

Bujska glazbeno scenska manifestacija ŽenArt

Ženska vokalna skupina Romansa i bujsko Pučko otvoreno učilišta organizatori su pete glazbeno-scenske manifestacije ŽenArt – DonnArt , druženje kojim se obilježava Međunarodni dan žena i predstavljaju uspješne žene, radnice, umjetnice, poduzetnice iz vlastite sredine.
Program je otvorila ŽVS Rmansa s novim pjesmama koje govore o ženi i ljubavi, a dio tog repertoara predstavit će i koncem ožujka u Münchenu na Danima balkanske kulture, gdje će izvoditi istarske, albanske, bugarske, bosanske i druge skladbe s tih prostora. Zapažen nastup na ovoj večeri, pred prepunom dvoranom, imale su o članice Ženske klape Castrum Vallis iz Bala pod vodstvom Danijela Dražića. Veliki pljesak zaslužili su i mladi članovi novigradskog ansambla gitarista koje vodi Svetlana Modrušan, dok se s novim zvukom predstavila umaška grupa Febra.
Između glazbenih nastupa voditelj programa Alan Poropat kroz razgovor je predstavio nekoliko sugrađanki i gošći. Umirovljena učiteljica Sonja Buljević i njena bivša učenica Dora Hrelja predstavile su se svojim stihovima, kao i  Regina Gardoš iz Krasice, dok je Norma Acquavita čitala poeziju pokojne prosvjetne radnice Adriane Vascotto Sincovich. Mlada modna kreatorica Mirna Posavčević koja radi pod brendom AnimaM i vlasnica frizerskog salona Moon Gabrijela Alajbegović govorile su o suradnji, modnim trendovima i stvaranju vlastitog ugleda u velikoj konkurenciji, slično kao i poduzetnica Selma Smajić, vlasnica vrtnih centara Ures u Umagu i Poreču, dobitnica priznanja za inovativne poduzetnice 2010. godine.

Brojne posjetitelje ugodno su iznenadili djevojke i mladići iz zagrebačke grupe Cajklapa, izvodeći zanimljive glazbene kolaže. Posebno je raspoloženje u publiku su unijele stend up komičarke Marina Orsag i njena mlađa kolegica Vlatka Mifka iz zagrebačkog Studija smijeha. Program je završen zajedničkim nastupom svih izvođača i gostiju s pjesmom „Kad žena zavoli“.

 

 

11°C
 

 

10°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C