Djelatnici gradske uprave Umaga počeli su koristiti eko bicikl

UMAG – U okviru projekta „Umag Smart city-Green city“ s kojim se promovira održivi razvoj grada, ekološko gospodarenje i ekološko osvješćivanje građana, Grad Umag je za svoje djelatnike kupio prvi električni bicikl,  kojeg će djelatnici koristiti u svakodnevnom obavljanju poslova iz svog djelokruga.

Električni bicikl, ekološki prihvatljivije i brže prometno sredstvo do punog izražaja doći će u gradu i bližoj okolici Umaga tijekom glavne turističke sezone i većih prometnih, ljetnih  gužvi na gradskim prometnicama. Uskoro će biti kupljena još tri električna bicikla pa će osim djelatnika gradske uprave ekološki prijevoz gradskim prometnicama, prema potrebi koristiti i djelatnici drugih gradskih odjela. Osim za gradsku upravu, električni bicikli bit će uskoro biti kupljeni i za potrebe nekoliko gradskih ustanova, poput dječjih vrtića.

„Grad Umag ulaže velike napore u održivi razvoj i promiče „zeleni“ način življenja i razmišljanja, stoga smo odlučili uvesti prvi električni bicikl za djelatnike. Ovakvim aktivnostima pridonosimo zaštiti okoliša i utječemo na poboljšanje kvalitete života u gradu.“ naglasio je pri uručenju prvog eko prijevoza djelatnicima gradskih službi gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

14253

 

 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

11°C