[bar id="22577"]

Djevojački zbor Cantus ante omnia iz Zagreba najbolji je u Hrvatskoj

Pobjednik 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, koji se već dvanaestu godinu za redom održava u Novigradu, je Djevojački zbor «Cantus ante omnia» iz Zagreba kojim je dirigirala Snežana Ponoš. Ocjenjivački sud u sastavu Josip Jerkovič, Tamara Petijević i Zdravko Šljivac ocijenio je nastup zbora «zagrebačkih puca» najboljim dodijelivši im prvo mjesto, priznanje za najbolji nastup na ovogodišnjem novigradskom Susretu hrvatskih zborova.

Drugo mjesto osvojio je zbor Hrvatskog pjevačkog društva «Slavuj» iz Petrinje, pod ravnanjem Josipa Degli Ivellio dok je treće mjesto, po ocjeni stručnog suda, pripalo mješovitom zboru Crkvenog pjevačkog društva «Mir» iz Belišća kojeg vodi Želimir Sušić.

Po ocjeni Hrvatskog društva skladatelja najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja imao je ženski zbor «Učka» iz Matulja dok je nagrada za izuzetnu izvedbu djela folklorne baštine pripala djevojačkom zboru «Cantus ante omnia» iz Zagreba. Nagrada za izvedbu skladbe suvremenog hrvatskog autora  pripala je pjevačkom zboru «Josip Štolcer Slavenski» iz Čakovca kojim je dirigirala Senka Bašek Šamec.

Najbolju izvedbu skladbe u revijalnom programu 48. Susreta Hrvatskih pjevačkih zborova imao je mješoviti zbor Crkvenog pjevačkog društva «Mir» iz Belišća.

Poseban događaj u sklopu 48.Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu, kojeg su nadahnutom konferansom vodili Mirjana Pavletić i Vladimir Pernić, bio je sjajni nastup vokalne skupine Jazva iz Ljubljane koja je svojim izvođenjem raspametila 600-tinjak članova hrvatskih zborova koji su prisustvovali završnom programu Susreta.

Ovogodišnji dvodnevni nastup hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu, održao se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i u suorganizaciji Katedre čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatskog društva skladatelja i novigradske Lagune.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C