Do 31. svibnja zakup poslovnih prostora u vlasništvu Umaga bit će manji za 20 posto

UMAG –  Kako bi umaški poduzetnici i gospodarstvenici imali lakše uvjete poslovanja Grad Umag je smanjio iznose mjesečnih zakupnina  poslovnih prostora, u vlasništvu Grada , za 20 posto.

Odlukom gradonačelnika poduzetnici, zakupci poslovnih prostora  u mjesecima predsezone do 31. svibnja plaćati će niže najamnine. Smanjenje iznosa najamnina odnosi na sve zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora, osim za djelatnosti banaka i igara na sreću, kao i djelatnosti političkih organizacija i ustanova. Pravo na umanjenje ostvaruju zakupnici koji nemaju dug s osnove zakupa, odnosno prema Gradu Umagu.

Ovakve mjere imaju široku gospodarsku, socijalnu i društvenu dimenziju i pomažu našim gospodarstvenicima i pokretačima gospodarstva u našem gradu, rekao je donoseći odluku o smanjenju  najamnina gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. Želja nam je da niže najamnine budu poticaj i novim poduzetnicima te da u Umagu, gradu koji je posljednjih osam godina jedan od tri najrazvijenija u Istri i među deset najrazvijenijih u Hrvatskoj, pronađu idealno mjesto za obavljanje željene djelatnosti. Siguran sam da će smanjene zakupnine olakšati poslovanje i pomoći zakupnicima da sačuvaju  radna mjesta. , naglasio je Bassanese.

 

 

 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

13°C