Dodjela paketa pomoći građanima Umaga iz kategorije socijalno ugroženih

U okviru natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih, Udruga „Pružam ti ruku“ Umag je zajedno sa Gradom Umagom, ostalim jedinicama lokalne samouprave s područja bivše Bujštine, Crvenim križem Buje te Centrom za socijalnu skrb Buje, osmislila projekt „Socijalno INkluzivna Bujština“. Aktivnosti projekta obuhvaćaju nabavku sportske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji slabijeg imovnog stanja s područja Umaga, Buja, Novigrada, Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle, nabavku školskog pribora za učenike osnovnih škola  i pakete sa namirnicama i higijenskim potrepštinama za pojedince i obitelji slabijeg imovinskog stanja s područja navedenih gradova i općina.

Osim Ministarstva socijalne politike i mladih koje financira provedbu projekta, potporu njegovoj realizaciji najvećim dijelom dao je Grad Umag te Crveni križ Buje kroz angažman volontera u pripremi i distribuciji paketa pomoći. Obzirom da je projektom planirana podjela dvaju paketa pomoći tijekom godine provedbe projekta, novogodišnji blagdani koji predstoje bili su izvrsna prilika za podjelu prvog paketa potpore.

Ukupna vrijednost projekta je 166.500,00 KN, od kojih je 32.000,00 KN utrošeno za kupnju 110 paketa sportske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Umaga, Buja, Novigrada, Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle, 35.000,00 KN za nabavku 70 paketa školskog pribora za učenike osnovnih škola s navedenih područja, a razlika od 99.500,00 KN odnosi se na nabavku poklon paketa namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji.

U okviru ove podjele paketa pomoći, ukupno je dodijeljeno 145 paketa pomoći, od kojih 97 obiteljima s područja Umaga, 8 s područja Novigrada, 25 paketa s područja Buja te 15 s područja Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle. Ukupan broj osoba koje će biti obuhvaćene paketima namirnica i higijenskih potrepština je 286.

Obzirom da je najveći broj obitelji s područja Umaga i da je doprinos ovom projektu u najvećoj mjeri dao Grad Umag, u svrhu dodjele paketa obiteljima slabijeg imovinskog stanja, obitelji su prilikom podjele paketa u srijedu 23. prosinca 2015. godine pozdravili  zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Niko Čančarević, predsjednica Udruge „Pružam ti ruku“ Slavica Renko te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, koji su, osim predstavljanja projekta,  svim prisutnima zaželjeli sretne nadolazeće blagdane.

S nadom da će paketi pomoći u nadolazećem blagdanskom periodu potrebitim obiteljima uljepšati dane, Grad Umag koristi priliku zaželjeti blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu ovim obiteljima, kao i svim svojim građanima. Neka u ovom blagdanskom periodu svaki građanin bude okružen ljubavlju svojih bližnjih.

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C