[bar id="22577"]

Dvadeset godina susreta klapa u Marušićima

U Marušićima je održan dvadeseti Susret klapa i vokalnih skupina, lijepa kulturna manifestacija koja dva desetljeća odolijeva svim poteškoćama i daje velik doprinos njegovanju klapske pjesme. Organizator i ove večeri bilo je KUSD Bratstvo iz Marušića uz potporu Pučkog otvorenog učilišta Buje i MO Marušići, te niza sponzora.
– Do sada je na ovim susretima nastupilo 188 klapa sa oko 1400 pjevača. Na pozornici u Marušićima nastupale su renomirane klape sa Krka, Lošinja, iz Senja, Pule, Rijeke, Kastva, Slovenije i iz drugih krajeva. Drago nam je da smo uspjeli održati zanimanje za klapsku pjesmu, o čemu svjedoči i večerašnji velik broj posjetitelja – rekao je u ime organizatora Elvino Jurjević, zahvaljujući se svima koji su pomogli održavanje ove tradicije.

Susret su najavili domaćini, klapa Kornarija, jedna od najstarijih klapa u Hrvatskoj. Otpjevali su pjesmu Birikin njihovog dugogodišnjeg voditelja i pokretača mnogih glazbenih manifestacija ovakvog tipa Lina Šepića, kojemu je bio posvećen ovaj jubilarni susret. Na 20. susretu klapa u Marušićima osim klape Kornarija, nastupile su klape Castrum Veneris iz Kaštela, Rožice iz Marušića, Speranza iz Krasice, Kaštelanke iz Kaštela, Solinar iz Portoroža i Bukaleta iz Pazina.
Između nastupa klapa pjesme na čakavici recitirali su učenici OŠ Mate Balote iz Buja, dok je Martin Zelenko predstavio svoj rad o parku skulptura u Marušićima.
Završnica ove večeri pripala je gostima – glazbenoj skupini Evergreen iz Momjana.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C