Ekipa Crvenog križ Bujštine na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj

Ekipa Crvenog križa Bujštine otputovala je u Bukurešt (Rumunjska) na Europsko prvenstvo ekipa u prvoj pomoći koje će se održati od 10. do 13. rujna. To je povijesni uspjeh ekipe Crvenog križa koja će braniti boje Istre i Hrvatske na ovom prvenstvu. Odlazak na europsku smotru ekipa u sastavu Mario Šimat, Hrvoje Kovačević, Dajana Bose, Benjamin Osmančević i Maja Martinčić, predvođeni vođom ekipe Donatom Gnjatovićem, izborila je na državnom natjecanju koje je održano prije dvije godine u Novigradu.

Nakon više od godinu dana vrlo zahtjevnih priprema članovi ekipe prve pomoći su doista do perfekcije naučili jednostavne načine spašavanja ljudskih života, počevši od transporta do bolnice. Njihove su pripreme temeljite i gotovo su dostigle razinu laičkog medicusa, odnosno paramedicusa, kojima se u naprednom svijetu s razlogom daje velik značaj.

Ekipa prve pomoći Crvenog križa Bujštine natjecat će se u vrlo jakoj konkurenciji 28 ekipa iz toliko europskih država. Članovi ekipe zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ovog vrlo vrijednog nastupa, posebno djelatnicima Crvenog križa Bujštine, montoru Željku Napravniku, liječnicima, Hrvatskom Crvenog križu, svim gradovima i općinama, donatorima, a posebno volonterima Crvenog križa Bujštine.

 

26°C
 

 

26°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

28°C