[bar id="22577"]

EU sufinancira izgradnju depandanse novigradskog hotela «Cittar»

Završetkom pripreme kompletne dokumentacije, pulska tvrtka Eurokonzalting izradila je za natječaj «prijavu» projekta «Podrške razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela» koji je izrađen za potrebe novigradskog Obrta za ugostiteljstvo Cittar po kojem će se obaviti izgradnja i opremanje depandanse s 3 zvjezdice postojećeg hotela «Cittar».

Javnosti je predstavljen projekt za koji je iz Europskog fonda za regionalni razvoj «povučeno» 2,28 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i tržišne prepoznatljivosti s kojim će se dobiti povećanje smještajnih kapaciteta hotela Cittar sa 16 na 24 smještajne jedinice opremljene s 54 postelje.

Povećanjem kapaciteta, hotel Cittar bit će otvoren 178 umjesto dosadašnjih 164 radna dana. Novi smještajni kapaciteti otvorit će, uz dosadašnja 6 još četiri nova radna mjesta.

Izgradnjom depandanse hotela Cittar, Novigrad će «dobiti» mogućnost proširenja trajanja pred i post turističke sezone s povećanjem broja dolazaka i većeg ostvarenja noćenja gostiju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,5 milijuna kuna a novčana sredstva za izgradnju i opremanje depandanse, uz sufinanciranje EU bespovratnim sredstvima, bit će osigurana iz bankovnog kredita. Završetak radova na izgradnji depandanse hotela Cittar predviđen je do početka predsezone 2020 godine.

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

7°C