EXIT pokreće novi festival u Umagu

Jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu stiže u Umag.Naime, kako je predstavljeno na  konferenciji za medije, od 25. do 28.svibnja 2017. godine, svjetski poznati EXIT tim pokreće u Umagu novi Sea Star festival, u sklopu kojeg će nastupiti čak 70 izvođača na šest pozornica u turističkom kompleksu  Stella Maris. A, kako bolje započeti, ako ne uz odlične The Prodigy, koji otvaraju četverodnevno festivalsko ludilo u Umagu. Iste noći nastupiti će i miljenici ovdašnje publike, nesumnjiva regionalna senzacija Dubioza Kolektiv te domaćini Urban & 4. Ovo su tek prva imena glazbeno raznolikog programa, a nove najave stižu poslije blagdana. Novi festivalski biser Mediterana predstavit će neka od najznačajnijih imena svjetske i regionalne glazbene scene na šest različitih pozornica, a pored dva glavna festivalska dana posjetitelje očekuje i veliki tulum zagrijavanja u četvrtak, 25. svibnja, kao i afterparty za one najizdržljivije u nedjelju, 27. svibnja.

Osnivač i direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević, podsjetio je da je upravo novosadski festival prvi događaj koji je uspio na jednom mjestu okupiti mlade iz cijele regije. „Povezivanje i regionalna suradnja dio su naše društvene misije, temelj na kojem je suvremeni EXIT izgrađen. Veoma sam sretan što će i Umag biti dijelom Exitove globalne proslave 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni anti-ratni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet, a čije su nam poruke mira i suradnje danas potrebnije nego ikad. Zadovoljstvo mi je i što ćemo zajedno pozicionirati ove prostore kao jedne od najatraktivnijih svjetskih destinacija za omladinski i festivalski turizam po čemu je EXIT već globalno priznat” naglasio je Kovačević.

Ronald Korotaj, direktor  Istraturista  naveo je da partnerstvo s EXIT timom otvara novo poglavlje u domeni regionalne suradnje, razvoja kreativnih industrija i globalno sve unosnijeg festivalskog turizma.  Valter Flego, istarski župan, istaknuo je da „Istru i Vojvodinu veže dugogodišnje prijateljstvo i suradnja”, dok  gradonačelnik Bassanese u novom festivalu vidi turistički potencijal, ali i potvrdu za sam grad.

„Dolazimo iz grada čija je vrijednost bogatstvo i bili smo mudri da to bogatstvo usmjerimo na činjenicu da se ovaj festival zaista dogodi. Umag je s privatnim sektorom došao do očite sinergije bez koje ne bi bilo suradnje i mi smo sada jedno tijelo. To čini bogatstvo. Velika mi je čast što smo ove godine, kao prvi grad u Hrvatskoj, dobili  priliku za domaćinstvo prestižnog festivala Sea Star festival, što nedvojbeno potvrđuje kako Umag zadovoljava najviše uvjete i kriterije te kako je spoj sredine, usluga i infrastrukture u našem gradu na visokoj razini. Zabava je jedan od segmenata razvoja turističke destinacije Umag.  Osim što će sugrađanima biti ponuđena jedinstvena manifestacija za sve ukuse i generacije, siguran sam kako će i mnogobrojni posjetitelji ovog događanja biti oduševljeni Umagom i sadržajem koji Umag pruža mimo samog Festivala te da će ih doživljaj potaknuti na što skoriji povratak u naš grad.“ istaknuo je gradonačelnik.

 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C