[bar id="22577"]

Grabar-Kitarović na sastanku s predstavnicima županija, gradova i općina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu u svome Uredu održava sastanak s predstavnicima županija, gradova i općina o statusu jedinica lokalne samouprave uređenom Zakonom o brdsko-planinskim područjima. Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako zbog razno-raznih razloga, političkih, demografskih, prometnih, povijesnih i drugih, neka područja zemlje razvojno zaostaju za drugima. Stanje na nekim područjima postaje alarmantno i popraćeno odljevom stanovništva, upozorila je predsjednica.

Grabar Kitarović je rekla kako su napori prethodnih i ove vlade tijekom posljednjih dva desetljeća rezultirali donošenjem više zakona, među kojima i onaj o područjima posebne državne skrbi, regionalnom razvoju i brdsko-planinskim područjima, sve do novog zakona o regionalnom u prosincu prošle godine. No, naglasila je, očito je da dosadašnja nastojanja nisu dala željeni učinak i da regionalni razvoj Hrvatske traži daljnju dogradnju i jedinstveno djelovanje svih dijelova vlasti na svim razinama, a pretpostavka tome je, tvrdi, otvoreni dijalog.

Izrazila je uvjerenost da će sudionici skupa prepoznati i istaknuti probleme razvoja brdsko-planinskih područja i predložiti konkretna rješenja koja će omogućiti rješavanje problema, kako bi se gospodarski i demografski ugroženim područjima omogućio brži razvoj i priključenje razvijenim dijelovima države.

(Hina)

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C