[bar id="22577"]

Gradonačelnik Poreča u odijelu se spustio akvaganom na otvorenju Aquacolorsa

Tradicionalno, rezanjem trake, ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin i vlasnik Aquacolorsa, František Studenka, otvorili su prvi vodeni park na Poreštini.

Vodeni park u Poreču na jedinstveni, “netradicionalan”, način koji će sigurno biti zapisan u povijesti grada Eufrazija, otvorio je i porečki gradonačelnik Edi Štifanić spustivši se potrbuške, u odjelu, akvaganom, ispred brojnih uzvanika prisutnih otvaranju vodenog parka. Uz salvu smijeha, ushićenosti i pljeska odobravanja prisutnih, Štifanić je “mrtav hladan”, popravivši kravatu na košulji, poravnao odijelo i izašao iz bazena pridruživši se gostima na prigodnom domjenku.

Otvaranje vodenog parka u Poreču uz adrenalinsko spuštanje porečkog gradonačelnika akvaganom, imao je i još jednu posebnost,  neuobičajenu za otvaranje centra, rekreativnog, sportskog i zabavnog karaktera. Naime, organizatori svečanosti otvaranja vodenog parka, uz poziv gostima priložili su i popratno pismo:

“Budući da očekujemo visoke uzvanike iz državnog vrha, molimo za strogi dress code. Gospoda bi trebala imati odijela, košulju s dugim rukavima i kravatu, a dame party haljine dužine najmanje do koljena, ili formalni poslovni kostim. Duge haljine u stilu maturalne zabave ne dolaze u obzir!”

Svečanosti otvaranja vodenog parka Aquacolors u Poreču prisustvovao je i istarski župan Valter Flego, koji je, obraćajući se prisutnima, istaknuo zadovoljstvo realizacijom investicije u Poreču koja će pridonijeti turističkoj promociji Grada i Istre.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić je, obraćajući se gostima, naglasio da će otvaranje vodenog parka, izgrađenog nakon višegodišnjeg promišlja stranog investitora, doprinijeti većoj konkurentnosti Poreča, lideru istarskog turizma. Štifanić se i na češkom jeziku obratio investitoru zahvalivši mu se u ime grada na realizaciji projekta.

Vodeni park Aquiacolors u svojem sadržaju ima 17 atrakcija, a investicija koju je osigurao češki poduzetnik, inače industrijalac i vlasnik 15-tak tvornica, František Studenka iznosi 200 milijuna kuna.

Novi vodeni park, osim atrakcije koja će tijekom turističke sezone privlačiti pozornost brojnih gostiju Poreča, “otvorio” je 100-tinjak radnih mjesta.

 

13°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

12°C