[bar id="22577"]

Hrvatski pjevački zborovi pjevat će predstojećeg vikenda u Novigradu

NOVIGRAD – Dvodnevni program 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, koji se već 12-tu   godinu za redom održavaju u Novigradu, započet će predstojećeg vikenda, u subotu, u dvorani novigradskog POU u 17 sati.

Tradicionalno okupljanje hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu održat će se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Na godišnjem pjevačkom okupljanju hrvatskih zborova u Novigradu nastupit će samo najbolji zborovi i to oni koji su svoju kvalitetu dokazali osvajanjem prvog mjesta na županijskim natjecanjima održanih tijekom godine.

Ova manifestacija svojom dugovječnošću i kvalitetom programa svjedoči o velikoj tradiciji, razvoju i praćenju zbornog pjevačkog amaterizma u Hrvatskoj rekao je, najavljujući na konferenciji za novinare susret zborova, Dario Bassanese  naglasivši da će ove godine na Susretu pjevati 12 zborova, pobjednici natjecanja u 12 hrvatskih županija.

Nastup zborova u Novigradu pratit će stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Tamara Petijević i Zdravko Šljivac.

Nedjelja, drugi dan Susreta zborova rezerviran je za revijalne nastupe zborova koji će početi u 11 sati i za proglašenje najboljih i uručenje priznanja.

Program dvodnevnog nastupa hrvatskih zborova u Novigradu koji će kulminirati posljednjeg dana susreta zajedničkim nastupom 600-tinjak zboraša vodit će Mirjana Pavletić i Vladimir Pernić.

U revijalnom dijelu programa nastupit će po prvi puta dječji zbor, članovi Zbora Talijanske osnovne škole Novigrad te Mješoviti pjevački zbor Lavanda iz Novigrada i gosti iz Slovenije, vokalna skupina «Jazzva».

U organizaciji ovogodišnjeg susreta hrvatskih zborova pomogli su Katedra Čakavskog sabora za Glazbu Novigrad, Hrvatsko društvo skladatelja, i laguna Novigrad te supokrovitelji, Istarska županija, Grad Novigrad i Turistička zajednica grada Novigrada.

Foto%2022333

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

9°C