[bar id="22577"]

Istraživanje: Hrvati ne žele šefove među facebook prijateljima

Anketa koju je proveo portal posao.hr pokazala je da više od polovice ispitanika, njih 55 posto, nisu prijatelji na facebooku sa sadašnjim ili bivšim šefovima i smatraju da to ne dolazi u obzir, objavio je u četvrtak taj portal.

Ispitanici ankete koja je provedena u razdoblju od 25. siječnja do 9. veljače rekli su da privatne profile ne koriste za poslovne kontakte, a većina je dodala kako ne žele paziti na sadržaj koji objavljuju na svojim facebook profilima. Tek pet posto ispitanika smatra da bi trebali biti facebook prijatelji sa svojim šefovima, iako sada nisu.

Praksa provjeravanja facebook profila zaposlenika tijekom selekcijskog procesa već je postala uobičajena, pa se posloprimcima često savjetuje da paze što objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama. Tako su neki od ispitanika nervozno istaknuli kako je “facebook najgori špijunski alat”, ali ipak neophodan u svakodnevnom životu. Čak 26 posto ispitanika nema facebook profil, pa se ne moraju brinuti o provjerama.
S druge strane, 19 posto ispitanika potvrdilo je da su facebook prijatelji sa sadašnjim ili bivšim šefovima. U 12 posto slučajeva zahtjev za prijateljstvo poslao je šef ili šefica, dok je tek u 7 posto slučajeva zaposlenik bio taj koji je inicirao povezivanje na toj društvenoj mreži. Zanimljivo je da su ispitanici koji su facebook prijatelji sa svojim nadređenima naglasili kako su i inače u dobrim odnosima.

(Hina)

 

18°C
 

 

16°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

14°C