[bar id="22577"]

Izložba fotografija „Crni rad“ u Galeriji Grin

U prisutnosti ljubitelja umjetničke fotografije i glavnih aktera jubilarnog 10. međunarodnog literarnog natječaja Lapis histriae u sklopu projekta Forum Tomizza, predstavljen je zbornik najboljih priča i otvorena izložba fotografija, odnosno ilustracija na temu „Crni rad“. Među prisutnima je bila i dobitnica  nagrade Lapis Histriae 2015. Mirana Likar Bajželj, kao i najveći broj autora fotografija, ravnatelj umaške Gradske knjižnice prof. Neven Ušumović i kustosica  Maja Briski koja je osmislila postav izložbe.

Skupina od 16 međunarodnih artista, odnosno autora fotografija koje su u zborniku radova Lapis histriae poslužile kao ilustracije predstavila je svoje umjetničko umijeće uz pojašnjenje posjetiteljima izložbe o tome što u biti „govore“ njihovi radovi.

Prije toga, u uvodnom dijelu tog događaja razgovor s pobjednicom prošlogodišnjeg natječaja Lapis histriae vodio je prof. Neven Ušumović. Tijekom istog je autorica prvonagrađene priče Mirana Likar Bajželj je prisutnima govorila o njenoj povezanosti s Istrom i kako je nastalo to pobjedničko štivo. Potom se moglo čuti što je nadahnulo autore fotografija kada je u pitanju tema „Crni rad“…. Spomenimo da su u sebi svojstvenom stilu tematske fotografije, odnosno umjetnički prikaz načinili Maurizio i Giacomo Frullani, Adriano Gon, Rino Gropuzzo, Dejan Štifanić, Robert Sironi, Marina Štembergar, Marco Ciligot, Nikola Ražov, Mauro Sošić, Raša Todosijević, Bálint Szombathy, Sabina Damiani, Branko Kolarić, Ivona Verbanac, te Zaneto Paulin.

 

18°C
 

 

16°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

14°C