Izložba „Svaka je osoba posebna. Ljudi su poput leptira na vjetru”

BUJE – U subotu se održalo otvorenje dobrotvorne izložbe ručnih radova Centra za inkluziju i podršku u zajednici Buje, koju su organizirali mladi bujske udruge Otvoreno Srce. Vreće obojane tehnikom stencil, narukvice, ogrlice, knjižne oznake i ostali ručni radovi, izradili su korisnici centra s područja bujštine, Umaga, Novigrada i Grožnjana. Podrška u obliku donacija za izložene radove, prikupljenog iznosa od 1400,00 kn, pomoći će centru ne samo financijski već i u širenju svijesti o inkluziji osobama s poteškoćama u zajednici. Publiku su glazbeno zabavili i mladi Otvorenog Srca, Moreno Vidal, Tea Černac i Igor Opačak, prezentator programa zajedno sa Normom Acquavita koja je sa Dolores Barnaba bila posrednik između mladih i Centra. Učenici Talijanske osnovne škole iz Novigrada izveli su svoju komediju “Tuto el mondo xe paese ma, casa xe sempre meo…”  na istrovenetskom dijalektu, čiju režiju potpisuju učiteljice Eva Fernetich i Vesna Jugovac Pavlović.

Ova izložba, kao što je navela predsjednica udruge, Erika Barnaba, bila je prva prigoda da su mladi organizatori imali priliku surađivati s Centrom za inkluziju Buje. „Pogledaj, uputi svoj pogled prema najslabijima, dobro je za srce. To je lijek koji nijedan doktor ne može propisati. Najljepše je bilo vidjeti, pored slobode i iskrenosti koje članovi Centra žive, također i poniznost odgovornih koji se brinu o njima. Ljepota takve ljubavi, kojoj nije važna velika publika, donacija s više znamenki ili slično, nego kojoj je stalo samo do sreće članova centra, mladih i odgovornih koji se brinu o njima svaki dan. Smatram da je ova večer bila uspješna, iznad svih očekivanja.“

Prisutan je bio i gradonačelnik grada Buja, Fabrizio Vižintin, te predsjednica lokalne zajednice Talijana, Adriana Antonini. Centar za inkluziju je predstavio njihov voditelj Marko Đaković koji je iskazao svoju zahvalnost na organizaciji izložbe. (Erika Barnaba)

 

12°C
 

 

14°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

14°C