Jurica Šiljeg izabran za predsjednika Gradskog vijeća Umaga

Izborom predsjednika i dva dopredsjednika iz drugog pokušaja konstituirano je Gradsko vijeća Umaga. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Jurica Šiljeg (HDZ), a dopredsjednici Gradskog vijeća su Marino Kocijančić iz Hrvatske stranke umirovljenika (iz koalicijske liste SDP-a), te Denis Muminović iz IDS-a.

Kao što je poznato, na prvoj konstituirajućoj sjednici prijedlog SDP-a da za predsjednika bude izabran Mirko Grgić dobio je samo sedam glasova, što nije bilo dovoljno. Nakon toga uslijedili su pregovori između političkih stranaka, a konačan dogovor postigli su SDP i HDZ koji su osigurali potrebnih devet glasova. No, sada je jedini prijedlog bio da se za predsjednika izabere vijećnik HDZ-a Jurica Šiljeg. Drugih prijedloga nije bilo, pa je Šiljeg dobio devet glasova, dok su vijećnici IDS-a bili suzdržani, jednako kao i vijećnik Živog zida.

Jurica Šiljeg se nakon izbora zahvalio na potpori izražavajući nadu da će rad Gradskog vijeća biti plodonosniji nego prije, te da očekuje konstruktivnu suradnju svih vijećnika, bez obzira kojoj opciji pripadali. O suradnji s SDP-om je rekao da nije bilo nekih velikih razmimoilaženja jer se neki projekti podudaraju u cilju bržeg razvoja grada na dobrobit svih građana. U tom smislu, naglasio je, očekuje i suradnju i vijećnika IDS-a.

U narednom razdoblju pred novim sastavom vijeća stoji puno posla, a jedan od glavnih zajedničkih ciljeva je dovršetak poduzetničke zone Ungarija i otvaranje novih poslovnih i turističkih zona, kao i aktivnosti vezane za razvoj gospodarstva.

Gradsko vijeće Umaga ima 17 vijećnika, po sedam imaju koalicija okupljena oko SDP-a i IDS, dva vijećnika ima HDZ i jednog Živi zid.

 

21°C
 

 

21°C
 

 

21°C
 

 

21°C
 

 

21°C
 

 

21°C