Kuglašice ŽKK Istra proslavila 35 rođendan

Prigodnom svečanosti održanoj u Porečkom Domu obrtnika kuglašice ženskog kuglačkog kluba «Istra» proslavile su 35. godina postojanja i sportskog djelovanja.
Prisjećajući se sportske prošlosti kluba naglasivši da je klub 90-tih godina, kada su se gasile kuglačke aktivnosti mnogih klubova, ostao jedini živući ženski kuglački klub zahvaljujući snazi sportskog duha i zajedništva članova, postao stabilan ženski kuglački klub koji danas postiže vrijedne rezultate, istaknula je na prigodnoj svečanosti Ružica Mobčibob tajnica kluba i aktualna trenerica ekipe.

Uspješna natjecateljska aktivnost ŽKK Istra, kako u nacionalnom prvenstvu tako i na EU ženskoj kuglačkoj sceni, rezultira velikim rezultatima i priznanjima.
Uz radne kuglačke uvjete koji nisu idealni no dopuštaju razvoj i stvaranje vrijednih i visokih kuglačkih rezultata, u klubu ističu i «stvaranje» mladih igračica koje, poput Eme Maletić Radojković uspješne mlađe juniorske reprezentativke Hrvatske kao i dva bisera ženskog kuglanja u Hrvatskoj Marijanu Liović i Natašu Ravnić Gašparini. Nova kuglana u Domu obrtnika donijela je novi kuglački zamah stvaranjem uvjeta za rad s mladima.
Ženski kuglački klub Istra danas se natječe s ekipama u kadetskom, mlađe juniorskom, juniorskom i seniorskom uzrastu.

U sklopu obilježavanja 35, obljetnice postojanja i rada ŽKK Istra, održan je i kuglački «meč» između slavljenica, kuglačica ŽKK Istra, i ženske kuglačke reprezentacije Hrvatske.

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

14°C