[bar id="22577"]

Luganigada u Marušićima

U subotu se u Marušićima održava 24. Luganigada, festival istarskih kobasica, manifestacija posvećena kobasicama pripremljenim na tradicionalan način. Na završnom natjecanju sudjelovat će po tri najbolja proizvođača domaćih kobasica sa prednatjecanja u Bujama  i u Mjesnim odborima Triban, Marušići, Krasica,  te u Sv. Mariji na Krasu i Oprtlju. Radi se o malim proizvođačima koji proizvode kobasice na tradicionalan način, a ne o industrijskoj proizvodnji.

Manifestacija se održava u Domu kulture u Marušićima, u dvorani „Puli ognjišća“, a za posjetitelje priprema se i velika mega fritaja sa kobasicama.

U sklopu manifestacije održava se i 6-ta po redu Kroštolada na kojoj se domaćice natječu u pripremi domaćih kroštola.

Manifestaciji prethodi Gourmet natjecanje u pripremi jela na bazi domaćih kobasica u konobi Atelier u Marušićima, u petak, 29. siječnja. Na natjecanju sudjeluje Agroturizam Tončić iz Čabrnice, Konoba Tre Volti iz Picuda i domaća Konoba Atelier. Pobjednik natjecanja kojega izabiru gosti na večeri dobiva nagradu za „najbolji pjat“. Tokom večere svoja će vina predstaviti „Vinarija Fiore“ iz Sarbarice dok će maslinari iz Krasice predstaviti svoja maslinova ulja.

Luganigada 2016 održava se u organizaciji  Mjesnog odbora Marušići i Turističke zajednice Grada Buja. 2016 Luganigada

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

9°C