Na redu je i start biciklista za Trofej Poreča

POREČ – Nakon biciklističke utrke za Grand Prix Plave lagune, pa Trofeja Umag, u subotu 5 ožujka u 11 sati, ispred hotela Diamant, uslijedit će i start biciklista za Trofej Poreča.

Biciklisti, 200 članova 33 ekipe iz Europe te SAD-a i Japana startat će na jednodnevnu utrku u dužini od 154 kilometra koja će se voziti u osam krugova cestama od Varvari, Vranići, Tar, Labinci s ciljem u središtu Tara oko 14,30 sati.

Utrku su u Turističkoj zajednici grada Poreča najavili direktor TZG Poreč Nenad Velenik, koji je izrazio zadovoljstvo da su biciklisti iz cijelog svijeta prepoznali Poreč i Istru za mjesto priprema uoči početka glavne biciklističke sezone. U ime organizatora biciklističkih utrka koje se početkom godine održavaju na cestama Istre, BK Meridiana Kamen Team, direktor utrke Ivica Gržinić izrazio je zadovoljstvo uvjetima, smještajnim i cestovnim,  koje zapadna Istra ima za bicikliste te ja najavio da će se nakon jednodnevne utrke Trofej Poreča održati od 10. do 13. ožujka i etapna utrka Istarsko proljeće na kojoj će voziti veliki broj biciklista i ekipa.

Zadovoljstvo održavanjem serije biciklističkih događanja u Istri izrazio je i Nenad Stojkovski iz IRTA-e, suorganizatora utrka zaduženog za smještaj biciklista, koji je istaknuo da tijekom boravka u turističkoj predsezoni Istre, početkom godine biciklisti ostvare i do 6.000 noćenja.

Zadovoljstvo uvjetima za biciklističke pripreme u Istri kao i kvalitetom cestovne mreže istakli su i direktor ekipe, domaćina utrka, Meridiana Kamen Teama Vinko Polončić i ovogodišnje pojačanje ekipe talijanski biciklista Michele Viola koji je na utrci za Trofej Umaga na cilj stigao četvrti u vremenu pobjednika.

 

21°C
 

 

21°C
 

 

20°C
 

 

20°C
 

 

20°C
 

 

19°C