[bar id="22577"]

Na sartu je 9. izdanje MTB zimske lige

U sklopu 9. izdanja MTB zimske lige Istre i Kvarnera koja će početi  krajem mjeseca studenog a završiti 20. ožujka 2016 godine, bit će organizirano devet MTB utrka koje će se održavati svaka dva tjedna na terenima u Istri, Rijeci i Sloveniji.

U ovogodišnjoj zimskoj MTB ligi, očekuje se kao i dosadašnjih godina nastup velikog broja biciklista iz Istre i biciklista iz Slovenije i Italije

Zimska MTB liga bit će «otvorena» 29.studenog utrkom, u organizaciji BK Campetto iz Rijeke na novoj stazi u Kastvu.

Sa Kvarnera liga «seli» u Istru gdje će BBK Grožnjan na obnovljenoj stazi u šumi Kornarija organizirati drugu utrku zimske lige. Posljednju MTB utrku zimske lige u ovoj godini organizirat će BK Novigrad.

Nakon novogodišnjih praznika biciklisti će u Žminju pedalirati  u organizaciji BK Žminja sredinom siječnja. Članovi BK Poreč bit će domaćini utrke na terenu u St. Becich a po tom slijedi i nastup MTB biciklista u organizaciji BX AXA u Režencima .Krajem mjeseca veljače članovi BK Grobnik dočekat će sudionike 9. MTB zimske lige na stazi u Dražicama.

Posljednja utrka prije završnice zimske lige održat će se u organizaciji «kolesarja», članova slovenskog kluba KD Melamina, iz Kočevja.

Završna utrka  9. zimske MTB lige Istre i Kvarnera održat će se u organizaciji Bike Sprinta, 20. ožujka 2016 godine na stazi  Valelunga

Start svih utrka, koje će se održavati po sistemu XCO, je po MTB zimsko ligaškom «pravilniku» u 12:26 sati a utrke traju na kružnim stazama, od tri do četiri kilometara, jedan sat.

Natjecatelji će biti prilikom prijava razvrstani u kategorije prema godinama starosti a posebna pozornost dat će se djeci  koja će moći voziti svoju “mini zimsku ligu” koja će se održati na stazama u Kornariji, St. Becich, Kočevju i Valelungi.

Informacije o ligi i i terminima održavanja natjecanja dostupne su na facebook stranici lige https://www.facebook.com/mtb.zimskaliga

 

 

18°C
 

 

16°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

14°C