[bar id="22577"]

Nikad bogatiji program Fešte svetog Pelagija

Novigrađani će i ove godine višednevnom feštom svetog Pelagija obilježiti dan grada i mjesnog sveca zaštitnika. Od 25. do 28. kolovoza pripremljen je raznovrstan sportski, kulturni i zabavno-glazbeni program, uz uobičajene protokolarne sadržaje, a sve popraćeno bogatom gastronomskom ponudom na štandovima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

Glazbeni dio programa donosi tri dana zabave na čak četiri pozornice.

Od petka 26. do nedjelje28. kolovoza na Velikom trgu će tako nastupati vrlo popularne gošće iz Vojvodine, The Frajle (petak), poznati zagrebački pop-rock sastav Jinx (subota), te trenutno jedan od najpopularnijih istarskih glazbenika, Serđo Valić (nedjelja). Na Porporeli će publiku zabavljati neumorni The Night Express (petak), ljubitelji klapske pjesme zapjevat će uz klapu Cambi iz Kaštel Kambelovca (subota), a kao glavna zvijezda zabavno-glazbenog dijela programa nastupit će legendarni Parni valjak (nedjelja), koji je nedavno, sredinom kolovoza,održao veliki koncert u pulskoj Areni.U nedjelju 28. kolovoza točno u ponoć nebo nad Novigradom obasjat će spektakularni vatromet!

Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, tzv. Jazz corner of Istria, publika će uživati uz zvuke talijanske kancone, bluesa, rocka, evergreena…, odnosno uz nastupe Denisa Makina i prijatelja (petak), Mira Ungara (subota) i Sergija Predena Gata & Ricky Bosazzi Quinteta (nedjelja).

U kasnijim večernjim i noćnim satima na pozornici u „party zoni“ na Porporeli, na svoje će doći ljubitelji klupske i dance glazbe, obzirom da će se od petka do subote ovdje održati program uz nastupe DJ-a i zabavu namijenjenu nešto mlađoj populaciji.

Na sam Dan Grada, 28. kolovoza, na pozornici u parku ispred gradskog kina, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, nastupit će pak novigradsko-umaški bend Tara&Time travelers. Uvod u višednevno glazbeno druženje bit će u četvrtak navečer na Velikom trgu, gdje će nastupiti talijanski sastav Canto Libero, s programom pod nazivom Omaggio a Battisti e Mogol.

Fešta svetog Pelagija tradicionalno donosi i bogat sportski program, u koji će se od petka do nedjelje uključiti gotovo svi novigradski sportski klubovi, organizacijom turnira i sportskih susreta, na gotovo svim gradskim sportskim terenima i borilištima. U dijelu kulturnog programa ističemo scensko uprizorenje koje će u nedjelju u 20.30 u Parku G. Rusgnacha (kod Zajednice Talijana) upriličiti kazališni amateri iz novigradske udruge UPKA Error.

Uvertira u višednevnu proslavu bit će protokolarni sadržaji u četvrtak 25. kolovoza, kada će tradicionalno biti uručene nagrade i priznanja vlasnicima najuređenijih okućnica u režiji TZG-a, te najboljim gradskim sportašima odnosno odličnim učenicima, u režiji Grada Novigrada-Cittanova. U večernjim satima u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima upriličit će se po četvrti puta zajednički koncert svih novigradskih zborova i vokalnih skupina pod nazivom „Pjesmom Te pozdravljamo, sveti Pelagije…“.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u večernjim satima u novigradskoj kino-dvorani održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Samoj sjednici prethodit će i nastup limene glazbe, koja će time dodatno naglasiti svečarski ton i atmosferu. Ne smijemo zaboraviti kako će na sam Dan Grada i svetog Pelagija nekolicina novigradskih ribara na svojim brodicama tradicionalno upriličiti malu prigodnu feštu, uz ponudu ribe, domaćeg vina i glazbu uživo.

Više detalja o programu fešte možete, među ostalim, pronaći i na mrežnim stranicama Grada, www.novigrad.hr.Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C