[bar id="22577"]

Novigradske božićne radosti“ i u Parku Novigradske biskupije

Grad Novigrad-Cittanova i TZ Novigrad od 16. do 20. prosinca pripremili su  „Novigradske božićne radosti“.

U šatoru na Velikom trgu od petka 16. pa do nedjelje 18. prosinca održat će se  božićni sajam s ponudom prigodnih ukrasa, poklona i rukotvorina. Radno vrijeme sajma bit će od 15 do 20 sati, a u programu će sudjelovati novigradske udruge, škole, vrtići, pjevački zborovi i drugi izvođači.

Manifestaciju će u petak, 16, prosinca otvoriti gradonačelnik Anteo Milos, u pratnji novigradskog župnika vlč. Luke Pranjića. Uslijedit će prigodni program u kojem će nastupiti dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela.

U subotu, 17. prosinca, nastupiti će plesači, članovi KUD-a Dajla, župni zbor župe Sv. Ivana Krstitelja iz Dajle, i članovi UPKA Error .

U nedjelju, 18 prosinca, nastupiti će mali harmonikaši, župni zbor novigradske župe Svetog Pelagija, mješoviti pjevački zbor Lavanda, i dječju plesna skupina „Sunshine“, iz Umaga.

Na platou Parka Novigradske biskupije, posebno ukrašenog blagdanskom rasvjetom   od petka pa do ponedjeljka, od 15 sati pa do kasnih večernjih sati, posjetitelji će moći kušati eno-gastro ponuda u adventskim kućicama. Uz vina novigradskih vinara, rakije Aura, kolača Ošo, posjetitelji će imati prigodu kušati bakalar, kobasica u pecivu, ombolo s kupusom i sarmu.
Na maloj pozornici u Parku svirati će i glazba uživo. U petak će od 19 sati nastupiti Tara &Timetravelers, u subotu, Ivana Majcan i Duo On air a u nedjelju od 18 sati  Hačo &Franko i Bakan band. U ponedjeljak će u 19 sati nastupiti Gordan Gregurović i  Act postive duo. Žive jaslice bit će postavljene u subotu u 17 sati.

Društvo Naša djeca pripremilo je program za najmlađe, koji započinje u 16.30 dolaskom Djeda Mraza na Veliki trg. Poklone će dobiti mališani predškolskog uzrasta koji ne pohađaju vrtić, te učenice i učenici nižih razreda osnovne škole.

U prostoru mladih „Srce Novigrada“, u Velikoj ulici 1, dječji vrtić Suncokret-Girasole priredit će od 17 do 19 sati kreativne i kulinarske radionice za djecu do 8 godina, pod nazivom „Božićna bajka“.
Ovogodišnji predbožićni program bit će «zatvoren» u utorak, kada će se u šatoru u 18 sati održati druženje novigradskih umirovljenike, uz zabavu i glazbu Gorana Griffa, zakusku, i zdravica gradonačelnika.

Organizatori ovogodišnje manifestacije Novigradskih božićnih radosti su Grad Novigrad i TZ Novigrad.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C