[bar id="22577"]

Novigradski EX Tempore proslavio jedanaesti rođendan

U organizaciji Udruge fotografa Istre i Zajednice Talijana Novigrada uz pomoć desetak sponzora, u Novigradu je održano je 11. rođendansko slavlje fotografske manifestacije Foto Ex Tempore.

Na trodnevnom druženju fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BIH i Srbije, proteklog vikenda u Novigradu je boravilo 38 fotografa koji su u sklopu ovogodišnjeg Ex Tempore «morali» fotografski obraditi dva zadatka, na svoj način vidjeti i snimiti Grožnjan i njegove umjetnike te u Novigradu fotoaparatima «zabilježiti» tradicionalne istarske igre.

Svaki od sudionika ovogodišnjeg natječaja Ex Tempore  morao je «ponudit» četiri fotografije.

Ocjenjivački sud u sastavu Renzo Grigolon, Mario Steffe i Luka Mjeda odlučio je da po temi Grožnjan prva nagrada pripadne Zoranu Ercegu iz Splita, druga nagrada Stefanu Mihajloviću iz Beograda a treća nagrada Fernadu, gostu iz Shri Lanke.

U kategoriji tradicionalnih istarskih igara fotografiju za prvu nagradu snimio je Vedran Vukoja iz Novigrada. Drugu nagradu osvojio je Edin Đeko iz Sarajeva a treću nagradu Dean Dubovac iz Pule.

Nagradu «vox populi», za fotografiju koju su posjetitelji izabrali za najbolju, dobio je Željko Škrbić iz Novog Sada, nagradu za fotografiju po glasovanju putem interneta dobio je Stefan Mihajlović iz Beograda dok je nagradu Galerije fonticus iz Grožnjana dobio Edin Đeko iz Sarajeva.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C