[bar id="22577"]

Od nedjelje Dani zigante tartufa, najdulji takav sajam u Hrvatskoj

Od nedjelje, 20. rujna počinje novo izdanje Dana Zigante tartufa, najdulji takav sajam u Hrvatskoj i trajat će svakog vikenda sve do 1. studenog. Sajam je najavljen na današnjoj konferenciji za novinare, a organizatori su najavili niz noviteta, sve u cilju što boljeg predstavljanja tartufa i druge gastro i turističke ponude.

Ove godine očekuje se dolazak 50 izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a osim ostalih autohtonih proizvoda središnje mjesto bit će izlaganje, degustacija i prodaja tartufa, te široka paleta raznih proizvoda na bazi tartufa. Uz tartufe na štandovima će se predstavljati vinari, kao i proizvođači meda, rakija, maslinovog ulja, sira i drugih proizvoda. Za sve njih kao i za brojne posjetitelje pripremljen je dvostruko veći sajamski prostor koji će biti klimatiziran, i u njemu će se odvijati i svi drugi sadržaji, uz restoranski dio.

Sajam će početi svake subote i nedjelje u 10 sati i bit će otvoren do večernjih sati. I ove će godine turistički vlakić voziti turiste u obližnje šume na pokazno traženje tartufa, a oni u šatoru imat će prilike sudjelovati u brojnim sajamskim manifestacijama. Uz ostalo, chef Damir Modrušan imat će cooking show sa svojim gostima iz regije „Alpe – Dunav – Jadran“, a organizirana je i nagradna igra za posjetitelje.
Organizatori očekuju da će tijekom sajma Livade i sajamske prostore posjetiti preko 25 tisuća turista, a već su najavljene brojne grupe iz nekoliko zemalja.

Svečanost otvaranja zakazana je za nedjelju, 20. rujna u 13 sati.

 

18°C
 

 

16°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

15°C