Održana 12. jubilarna fešta od bobića

BABIĆI – Sada je to postala tradicija da iz godine u godinu fešta od bobića privlači sve veći broj posjetitelja. Nekoliko je tisuća prodefiliralo mjestom gdje se odvijao bogati program. U popodnevnim satima od petka slijedila je najava onoga što će se događati u narednim danima    što inače rijetki sa ovih prostora propuštaju kao i mnogi gosti. Oni počeli svoj godišnji odmor planirati prema danima održavanja fešte od bobića. U subotnje poslijepodne je počela akcija za pripremu tradicionalnog jela od bobića. Ovom prilikom se devet ekipa odvažilo iskušati svoje majstorstvo u pripravi što uspješnijih, bolje rečeno ukusnijih bobića.

Za sve uzraste bilo je zanimljivih događanja i bogate ponude. Fešta je obilovala sportskim susretima u odbojci, boćanju, malom i velikom nogometu, pljočkanju, te tradicionalni turniru u mori cantadi, briškuli i trešeti. Rekordan broj sudionika okupio je 7. po redu međunarodni boćarski turnir ženskih i muških parova.

Iako je bilo manje nego obično ekipa za pripremu bobića ocjenjivački žiri ni slučajno nije imao lakši zadatak, dapače. No ipak, kuharska ekipa konobe i pizzerije Canova iz Babića ovaj put je pripremila najbolje bobiće. Druga je Tatiana Radin iz Šverki, a treća ekipa veterana NK Babići. Nagradu publike osvojio je Andrija Đukes. Plakete i pehare vrsnim kuharima je uručio umaški dogradonačelnik Ivan Belušić, te Roberta Grassi Bartolić i Denis Muminović.

U glazbenom dijelu su sudjelovali su puhački orkestri Naša sloga iz Babića i PO iz Lesca, te tamburaška slavonsko-dalmatinska kombinacija, ITD, Bukatela   Koktelsi i Bukaleta. Svojim su glazbenim umijećem uveselili publiku domaće grupe TRIO cardium, Grisium iz Grožnjan, Cantaduri, Malvazija band i plesna skupina Zvjezdice 50+. Svi oni svojom umješnošću su ovu feštu učinili još sadržajnijom.

Sve čestitke za odličnu organizaciju Mjesnom odboru Babići-Lovrečica, ZT Lovrečica-Babići, Turističkom društvu Lovrečica te konobi-pizzeriji Canova, Puhačkom orkestru Naša sloga, te mjesnim klubovima,  NK Babićima i BK Plamen, te pokroviteljima gradu Umagu i Turističkoj zajednici grada Umaga.

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

13°C