Osnovnoškolci i klinci iz vrtića «nose» ovogodišnju pokladnu feštu u Bujama

BUJE – U jedanaest sati, posljednje nedjelje u mjesecu veljači, u sklopu ovogodišnjih pokladnih događanja, zakazano je «pokretanje» karnevalskog mimohoda ulicama Buja.

Uz goste iz Savudrije u pokladnom mimohodu, kako najavljuje direktor TZG Buje Valter Bassanese pridružit će im se i maškarane grupe građana s područja Buja koji će na središnjem bujskom Trgu J.B. Tita «odraditi» svoj pokladni program. Pokladni nedjeljni mimohod predvodit će klinci iz dječjih vrtića u Bujama i njihovi gosti iz Brtonigle.

Za utorak, 28. veljače zakazan je, u 10 sati,  dječji pokladni mimohod ulicama Buja u kojem će sudjelovati mališani iz bujskih dječjih vrtića, hrvatske OŠ «Mate Balota»  i talijanske OŠ «Edmondo» De Amicis» te učenici područnih škola iz Kaštela i Momjana.

Već tradicionalno, u osnovnim školama Buja održavat će se školski maskenbali a na prostorima «nadležnosti» MO Kaštel, Triban, Krasica, Oskoruš i Momjan održavat će se «lokalne» pokladne fešte.

Završna pokladna fešta, «suđenje i paljene» pustu u Marušićima, prema riječima Bassanesea s 13 metara najvišeg u Hrvatskoj, održat će se u srijedu 1.ožujka u večernjim satima dok je «suđenje» pustu u Kaštelu zakazano za srijedu u 16 sati.

 

26°C
 

 

26°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

28°C