[bar id="22577"]

Predstavljen humanitarni projekt “SOCIJALNO INKLUZIVNA BUJŠTINA”

U vijećnici grada Umaga pročelnik za društvene djelatnosti grada Umaga Slaviša Šmalc, u suradnji sa udrugom “Pružam ti ruku”, Centrom za socijalnu skrb Buje te Gradskim društvom crvenog križa Buje, predstavio je projekt pod nazivom “SOCIJALNO INKLUZIVNA BUJŠTINA”.

Projekt je nastao na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih na prijavu projekata u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Cilj je, prema procjeni potreba utvrđenim na području Bujštine, nastaviti osiguravati potrepštine za socijalno ugrožene obitelji. Prioritetna područja aktivnosti su osiguranje prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelj, integracija u život zajednice socijalno osjetljivih skupina te pomoć istima.

Za projekt je Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo novčana sredstva u iznosu od 24.000.000 kuna. Sredstva su osigurana od igara na sreću u 2015. godini.

Na području Bujštine, prema podacima ravnateljice Centra za socijalnu skrb Buje otprilike je 130 socijalno ugroženih obitelji koje broje preko 250 osoba, od čega preko stotinu djece, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Projektno rezerviran iznos je 166.500 kuna, a za njega će se nabavit paketi za oko 130 obitelji i samaca, školski pribor te oprema za tjelesni odgoj za oko 170 djece slabijeg imovinskog stanja. Hrvatsko društvo Crvenog križa Buje na čelu sa ravnateljicom Vesnom Kovačević, dostavljat će pakete obiteljima na udaljenim mjestima koje neće biti u stanju doći podići pomoć.

 

 

18°C
 

 

16°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

18°C
 

 

14°C