[bar id="22577"]

Predstojeći novigradski vikend bit će u znaku čarobnjaka

NOVIGRAD – Četvrtu godinu za redom predstojeći vikend, petak 18. i subota 19.lipnja, bit će u «vlasti» čarobnjaka. Festival uličnih čarobnjaka održavat će se na «pozornicama» novigradske starogradske jezgre na kojoj će nastupiti devet «uličnih» umjetnika iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Danske i Njemačke.

U nazočnosti direktorice Turističke zajednice grada Novigrada  Vedsne Ferenac, pročelnika Alena Luka i Irene Boljunčić Gracin iz pulske Udruge Čarobnjakov šešir, organizatora ovogodišnje manifestacije «Fuč», novinarima je najavljen program koji će se, tijekom dvodnevne «predstave», održavati na ulicama i trgovima te Mandraču Novigrada.

O ukusima ne treba raspravljati, znana je pučka poslovica, pa hoće li se pučanstvu, prolaznicima i gostima Novigrada, svidjeti ova ili ona vještina čarobnjaka biti će osobni gušt. Tek, programe, koji će se održavati, u Dječjem čarobnom parku- Parku Novigradske biskupije, Glavnom čarobnom trgu- Velikom trgu, čarobnom Trgu cirkusanata-Mandraču i čarobnoj aleji umjetnika–Ulici Gradskih vrata, treba vidjeti. ! Nastupi čarobnjaka počinjat će u 18,39 sati i trajat će do 22 sata.

Tijekom dvodnevnog trajanja novigradskog Festivala uličnih čarobnjaka u Parku novigradske biskupije od 18,30 do 20 sati održavati će se i  radionica cirkuskih vještina za djecu koju će moći pohađati klinci od 5 do 12 godina starosti.

Predstojeći novigradski vikend biti će i u znaku likovne umjetnosti budući će održavati i 13.slikarski Ex tempore koji je eprošlog vikenda odgođen zbog kiše i «prebačen» u termin održavanja Festivala «Fuč».

 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C