Priznanje volonterki godine i zahvale darivateljima krvi

UMAG – Četvrtu godinu za redom, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, u Gradskoj vijećnici na prigodnoj svečanosti dodijeljeno je priznanje volonteru Umaga.
Gradonačelnik Vili Bassanese, sa suradnicima Maurom Jurmana i Nikom Čančarević, priznanje je dodijelio ovogodišnjoj laureatkinji Zori Omeragić, članici Crvenog križa Buje koja je svoju volontersku aktivnost počela u vrijeme Domovinskog rata pružajući pomoć stradalnicima u izbjegličkom kampu u Boroziji podjelom humanitarne pomoći.
Gospođa Omeragić, kao članica Crvenog križa uključena je i u razne socijalne programe i aktivnosti vezane uz rad s mladima.
Volonterstvo je velika osobna vrlina i bogatstvo koje dolazi iz srca pa je izraz pripadnosti i odgovornost prema ljudima kojima je potrebna pažnja i skrb tim veća, rekao je uručujući priznanje volontera godine Zori Omeragić, gradonačelnik Umaga Bassanese.
Na prigodnoj svečanosti pripremljenoj povodom Međunarodnog dana volontera, pohvalu za humanu aktivnost gradonačelnik Umaga Vili Bassanese izrekao je i dvadesetšestorici dobrovoljnih darivatelja krvi s područja grada Umaga.
Prigodnu zahvalu primile su Tina Sirotić i Dea Marin iz Umaga, koje su svoju krv darovale peti puta, kao i ostali darivatelji koju su krv dali, deset, dvadeset, dvadesetpet, trideset, četrdeset i pedeset puta.
Lučano Benolić i Franko Melon iz Umaga svoju krv su darovali već 75 puta a veliko hvala gradonačelnik Umaga Bassanese uputio je Roberti Richter iz Buja koja je krv darovala 55 puta i Borisu Barnaba iz Brtonigle koju su svoju krv potrebitima darovao sto puta.

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

17°C