[bar id="22577"]

Bogat program Martinja u Momjanu

Organizatori ovogodišnjeg Martinja u Momjanu pripremili su bogat program ove tradicionalne proslave. Manifestacija počinje u srijedu, 11. studenog svečanom svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina u 17 sati, koja će biti posvećena zaštitniku Momjana, svetom Martinu. Nakon mise, od 18 sati na Trgu sv. Martina (kod crkve) održat će se obred krštenja mladog vina, a potom slijedi kulturno – umjetnički program u prostorijama Zajednice Talijana.

U subotu, 14. studenog, u suradnji sa Europskom mrežom destinacija okusa, udrugom koja promovira manje poznate destinacije, održava se međunarodni susret proizvođača muškata. Osim prezentacije i međusobne razmjene iskustva očekuje se izglasavanje odluke o proglašenju Momjana Europskom prijestolnicom muškata.
Ove godine, za sada samo privremeno u vrijeme trajanja proslave Martinja, otvara KUĆA MUŠKATA koja će biti smještena u sjedištu Zajednica Talijana u Momjanu, a svoja će vrata posjetiteljima otvoriti u subotu u 15 sati. Tu će biti i Međunarodna Vetrina muškata, sa vinima iz Italije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske. U sklopu Kuće muškata je i sajam autohtonih proizvoda, te sala Vino momilianum gdje će se posebno predstaviti momjaski muškat sa lokalne vinske ceste.U subotu u momjanskom Domu kulture sa početkom u 18,30 sati održat će se glazbena predstava pod nazivom Ricordando Sanremo.

Kuća muškata otvorena je za posjetitelje i u nedjelju (15. XI.) od 12 do 20 sati. Posjetiteljima se pruža prilika degustiranje i ocjenjivanje svih vina sa međunarodne Vetrine muškata. U nedjelju u večernjim satima najbolje ocjenjenim proizvođačima muškata dodijelit će se titule Muškatira od Momjana za 2015. godinu.

Nedjeljni program započinje u 11 sati tradicionalnom biciklijadom kao i međunarodnim nogometnim turnirom veterana. Od 14 sati na području obližnjeg Škarjevca održava se 1. balinjerada, u 15 sati ulica Momjana prodefilirati će limena glazba Zajednice Talijana Tar, dok će u 16 sati u Domu kulture započeti susret harmonikaša.
Istog dana, Slatki muškat show u suradnji sa poznatom slastičarnicom Villom Soši započinje u Kući muškata u 17 sati, a večernji sati (kao i u subotu) rezervirani su za zabavu uz grupu Bukaleta.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C