[bar id="22577"]

Prva nagrada Foto Ex Temopre «otišla» u Englesku

NOVIGRAD – Dvanaesto izdanje novigradske manifestacije Foto Ex Tempore, održano u organizaciji Zajednice Talijana Novigrad i Udruge fotografa Istre a pod pokroviteljstvom Grada Novigrada, TZ Novigrad, Talijanske Unije-Rijeka i Tršćanskim narodnim učilištem, okupilo je 30 fotografa.

Ovogodišnje teme Foto Ex Tempore bile su Istarska željeznica i Umjetnička turistička fotografija Novigrada.

Ocjenjivački sud u sastavu, predsjednik  Ivan Balić Cobra, Renzo Grigolon i Eugen Borkovski nije imao lagani posao odabrati  najbolje fotografske uratke između sto pedesetak «ponuđenih» u izbor za najbolje.

Prvu nagradu, u kategoriji istarska željeznica «odnio» je rad fotografa Ferdinado Marcus, iz Engleske. Drugu  nagradu «osvojio» je rad Valentina Munda iz Tara dok je treću nagradu dobio Imrani Kapetanović iz Sarajeva.

Uz glavne, nagrade su dodijeljene i za «posebne» foto uratke. U kategoriji selfie nagradu je osvojila djevojčica Klara Vukoja dok je prema ocjeni «gledatelja» na internetu najbolju fotografiju snimio Igor Sivijakov iz Sarajeva. Prema oceni svekolike javnosti – vox populi nagradu je dobila Darinka Mladenović iz Ljubljane.

Nagrade su dodijelili i sponzori natječaja Foto Ex Tempore, hoteli Amines, hotel Makin i Stelio Pauletić.

 

 

 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

9°C