S pozitivnim predznakom Umag «zatvara» turističku godinu

UMAG – Sljedeće godine Umag će, kada je u pitanju turističko poslovanje, uz «svoja» glavna emitivna tržišta pozornost posvetiti i sekundarnim tržištima s kojih se priželjkuje dolazak avio gostiju posebno važnih za produženje turističke sezone Umaga, uvodno je istaknuto pri otvaranju Skupštine turističke zajednice Grada.

Tijekom ovogodišnje turističke sezone ostvaren je rast broja dolazaka gostiju za 12 posto a koji su ostvarili 9 posto više noćenja nego prošle godine. Posebno velika «navala» turista na Umag bila je tijekom mjeseca srpnja kada je u Umagu ostvareno 15 posto više noćenja a što je s 10 posto više noćenja ostvarenih u pred i post sezoni rezultiralo ovogodišnjim «kumulativom» od 2,3 milijuna ostvarenih noćenja.

U planovima Turističke zajednice Umaga za 2016 godinu, sukladno ostvarenim noćenjima u ovoj godini planira se povećanje broja noćenja za jedan posto.
Prema podacima dolazaka gostiju, u Umagu je tijekom ove godine boravilo 17 posto više gostiju iz Italije, osam posto više gostiju iz Austrije, sedam posto više iz Slovenije i jedan posto više iz Njemačke.

Ciljevi marketinškog programa, prema riječima direktorice TZG Sande Bravar, u idućoj godini uz povećanje broja noćenja za 1 posto bit će usmjereni i u povećanje dolazaka gostiju tijekom pred i post sezone. Organiziranje mega evenata, festivala i sportskih događanja bit će aktivnosti koje će na turističkom tržištu skretati pozornost gostiju na Umag i pripomoći im u donošenju odluke za dolazak.

Održavanje Skupštine TZG Umag bila je prigoda da se zahvali Umažanima, koji su doprinijeli svojim aktivnostima da se uljepša slika grada, pa su im uručena priznanja.

Najljepše uređeni okoliš stambenog objekta tijekom ove godine u Umagu imaju Vera Radin, Ljiljana Terzić i Miljka Savić.

Najljepše uređene balkone imaju Božica Baksa, Mari Zbinden Princip i Katica Illes a posebno priznanje uručeno je Anici Dobrivojević.

Najljepše uređeni okoliš poslovnog objekta, prema ocjeni povjerenstva, tijekom ove godine ima restoran «Antonia» iz Zambratije.

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

17°C