Novigrad po peti put daje 60 minuta za planet Zemlju

NOVIGRAD – Po peti puta Novigrad će se uključiti u svjetsku volontersku akciju  „Sat za planet Zemlju“, koju organizira WWF – World Wide Fund for Nature, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode.  Gašenjem svijetla u domaćinstvima diljem svijeta i rasvjete na javnim mjestima akcijom se želi osvijestiti građane po pitanju štetnosti klimatskih promjena i potrebi stvaranja energetske učinkovitosti.
Šezdeset minuta za planet Zemlju Novigrad i njegovi stanovnici dat će u subotu, 25. ožujka, kada će od 20.30 do 21.30, biti ugašena na jedan sat javna rasvjeta na novigradskom Velikom trgu i zvoniku crkve Sv. Pelagija i Sv. Maksima. Pozivaju se građani i tvrtke da se pridruže svjetskoj akciji i da na jedan sat ugase svijetla i daju svoj doprinos očuvanju planeta Zemlje.
Sat za planet Zemlju ove se godine «održava» jedanaestu godinu za redom i svake godine sve je više sudionika u akciji u kojoj se malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo.

 

 

 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

14°C