Svečano otvoren Sea Folk Fest

UMAG – Prva smotra folklora u Umagu pod nazivom „Sea Folk Fest“ u organizaciji Folklornog društva Umag svečano je otvorio zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman u umaškoj školskoj sportskoj dvorani. Tako će 12 folklornih skupina, odnosno 400-tinjak djece iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, provesti dva dana u našem gradu ne bi li predstavili svoje nošnje i plesove kako građankama i građanima Umaga, tako i brojnim turistima.

Na svečanom otvaranju smotre, Vlatko Možar iz Folklornog društva Umag, predstavio je sve učesnike ove manifestacije te najavio bogat program tijekom dva dana održavanja iste. U programu su igre bez granica za sve učesnike u jutarnjim satima, dok je u 19:30 sati oba dana u planu smotra folklora na Novoj obali. Osim navedenog, program obuhvaća i seminar dječjeg folklora te izbor za najljepšu nošnju, a birat će se Miss i Mister Sea Folk Fest-a.

Prva je ovo umaška smotra folklora, a obzirom na veliki odaziv, kao i bogat program kojeg ista nudi, vjerojatno je to tek prva u nizu smotri koja će iz godine u godinu prerasti u tradiciju.

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C