[bar id="22577"]

Svečano otvoreni 12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

VODNJAN – Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) otvorila je danas u 12 sati svoja vrata za sve posjetitelje koji vole maslinova ulja, posebno ona mlada. Delicije svih vrsta koje se sljubljuju s maslinovim uljima također su dio bogate gastronomske ponude. Na Danima možete pronaći i sve ono što maslinari, te ljubitelji maslinovih ulja, mogu poželjeti; od stručne literature i knjiga, do savjeta profesionalnih kušača, agronoma te drugih stručnjaka. Sve to, i još puno više, možete pronaći pod velikim šatorom u Vodnjanu. DMMU okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, a iz godine u godinu nastoji i dalje široj javnosti predstaviti važnost konzumiranja mladog maslinovog ulja. Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend, a u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Definitivno je vrlo velik doprinos prepoznatljivosti maslinovih ulja Vodnjanštine, održavanje  manifestacije Dani mladog maslinovog ulja. Kako se razvijala manifestacija razvijalo se i maslinarstvo Vodnjanštine. To je bio cilj. Povezanost manifestacije s gospodarstvom i ljudima, ona educira, promovira i podržava maslinare i maslinarstvo. Definitivno se pokazalo da su se kroz 10 godina postigli 4 puta veći rezultati u broju zasađenih stabala masline, količinama uroda, ploda masline, količinama proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, od samog početka razvoja ove priče. Manifestacija je i međunarodnog karaktera te su svake godine nazočni naši prijatelji i gosti iz susjednih zemalja. Ove godine gosti koji dolaze su naši prijatelji i proizvođači iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Također ćete ovaj vikend moći kušati ulja naših članova iz Udruge na zajedničkom štandu Agroturista.

Na vođenim degustacijama maslinovih ulja u Oil baru možete dobiti sve informacije i o vašem ulju koje možete testirati organoleptički uz vrsne stručnjake. Stručno vođenje vam je na raspolaganju za cijelo vrijeme trajanja manifestacije. Na jednom mjestu možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja iz područja podizanja maslinika i njegovanja maslina, proizvodnji maslinovih ulja i kvaliteti ekstra djevičanskih maslinovih ulja.  Besplatne degustacije u Oil baru održavat će se sva tri dana. Preporuka je da otiđete prvo u Oil bar i izdojite 15 minuta, prije nego nepce osladite drugim okusima koje ćete pronaći pod velikim šatorom.

Veliki cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Uz goste, koji uveličaju gastro program te donose novitete, široka paleta ponude privući će ljubitelje dobre gastronomije najistančanijih apetita. Više od 8000 jela priprema se koristeći najbolje namirnice i autohtone proizvode, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja našeg područja.

 

 

 

 

 

13°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

12°C