[bar id="22577"]

Trinaesti Novigradski Ex tempore u rukama je Lee Kalteneker

NOVIGRAD – Četrdeset sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Italije sudjelovalo je na ovogodišnjoj trinaestoj, jednodnevnoj, likovnoj manifestaciji Ex tempore, koja okuplja uglavnom slikare amatere.

Tema ovogodišnje likovne manifestacije, koja je održana u novigradskom parku Irme Benčić, sjajnom «ateljeu» u središtu Novigrada u kojem su brojni prolaznici «aktivno» sudjelovali, prateći stvaranje likovnih djela, bila je «Novigrad, mjesto za sva osjetila…»

Veliki doprinos događanju 13. likovnog Ex tempore dali su pokrovitelji manifestacije ujedno i «otkupitelji» nagrađenih radova, Grad Novigrad, TZG Novigrad i gradsko komunalno poduzeće «Neapolis».

Prva nagradu Grada Novigrada u iznosu od 5.000 kuna pripala je autorici rada po rednim brojem 34, Lei Kalteneker iz Mislinja u Sloveniji, koja je prvi puta nastupila na Novigradskom Ex tempore.

Druga, nagrada TZG Novigrad, u iznosu od 4.000 kuna pripala je Alenu Šimokoviću iz Rijeke a treća nagrada u iznosu od 3.000 kuna pripala je Leposavi Penavi iz Novigrada.

U kategoriji radova nastalih u protekle dvije godine, prva nagrada «Lagune Novigrad» pripala je Ilearu Benašiću, druga nagrada javnobilježničkog novigradskog ureda Aleksandre Miccelli, slikaru Eduardu Bielsky iz Ukrajine a treća nagrada Galerije Milotić iz Pule Rony Sušiću.

Ovogodišnja, 13.likovna manifestacija Ex tempore, čije je održavanje bilo odgođeno zbog kišnog vremena prije sedam dana, privukla je lijepi broj sudionika i pozornost brojnih Novigrađana i njihovih gostiju s obzirom i na atraktivnost likovnog događanja u sjajnom prirodnom ambijentu ateliera, središnjeg parka Irme Benčić, u neposrednoj blizini lučice Mandrač.

 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

9°C