[bar id="22577"]

U Buje «dolazi» u nedjelju najluđi dan u godini

BUJE – S više ili manje pojedinosti, očito ovisno o trenutku raspoloženja odgovornih u gradskoj upravi i Turističkoj zajednici Grada Buje, (pre)skromno je najavljen javnosti Bujski «najluđi» dan u godini.

Fašnik, poklade, maskenbal, carnevale  ili kako kome već drago, u Bujama, a prema najavi iz TZG Buje  «dogodit» će se u nedjelju, 7.veljače, u središtu Buja, na Trgu J. B. Tita.

U 10,30 predviđeno je okupljanje, maskiranih pojedinaca i grupa, na parkiralištu iza vinskog podruma. U 11 sati zakazan je početak mimohoda karnevalskih grupa do Trga J. B. Tita gdje će, svaka od maskiranih grupa, pokazati kakvu spelanciju su osmislili za Bujski «najluđi» dan u godini. U mimohodu će sudjelovati, prema najavi, i maskirani «gosti» iz Savudrije.

Dva dana poslije, u utorak 9. veljače u 10 sati počet će dječji Bujski karneval u kojem će sudjelovati klinci iz bujskih dječjih vrtića, osnovnih škola  «Mate Balote» i «Edmondo De Amicis» te učenici iz područnih škola  u Kaštelu i Momjanu.

Dječje maskenbalsko veselje bit će održano i u utorak 9. veljače u 11,30 sati u OŠ «Mate Balota» a u 17 sati u Zajednici Talijana Buje.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C