[bar id="22577"]

U Celju: nožem zaklao bivšu partnericu u pola bijela dana, na autobusnom stajalištu

LJUBLJANA – Građane Celja šokirao je u petak zločin koji se dogodio na autobusnom stajalištu ispred lokalnog trgovačkog centra, kad je muškarac nožem ubio ženu, navodno bivšu partnericu te zatim pobjegao s mjesta zločina.

Prema prvim izjavama očevidaca i šturim informacijama policije koja će svoje konstatacije iznijeti u ponedjeljak, muškarac je nožem ženu koja je bila u društvu s prijateljicom ranio po vratu, od čega je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći uskoro umrla.
Ubojica je pobjegao, ali se nešto poslije predao policiji u mjestu Slovenska Bistrica.
Riječ je o 39-godišnjem slovenskom državljaninu, a 33-godišnja žrtva je navodno strankinja iz Dominikanske Republike s kojom ima trogodišnje dijete.
Policija je obavila očevid, a muškarac je zadržan u pritvoru. Prema jednom znanstvenom istraživanju, obiteljsko nasilje, a posebno nasilje nad ženama u Sloveniji je zadnjih godina u velikom porastu.

Skoro polovicu žena koje umru nasilnom smrću usmrti njihov nekadašnji ili sadašnji partner, a od 2000. do 2011. godine policija je zabilježila 127 ubojstava i pokušaja ubojstava koji su bili posljedica svađa među partnerima s kobnim ishodom. Pri tome su u 72 posto slučajeva žrtve bile žene.(Hina)

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C