[bar id="22577"]

U nedjelju bujski karneval

U nedjelju u 11 sati u Bujama počinje mimohod karnevalskih skupina gradskim  ulicama. Učestvuju skupine iz Buja, Savudrije, Murina, Petrovije, Krasice i Marušića. Mimohod predvode male maškare iz bujskih dječjih vrtića hrvatskog i talijanskog  kao i dječjeg vrtića iz Brtonigle. Poseban  program karnevalske skupine priređuju na Trgu J.B. Tita.

Veseli karnevalski program nastavlja se u utorak, 13. veljače u 10.00 kada počinje Dječji karneval u kojemu sudjeluju polaznici bujskih dječjih vrtića i osnovnih škola iz Buja, Kaštela i Momjana.
Tradicionalne maškare sa područja Mjesnih odbora Kaštela, Marušića, Tribana, Krasice i Oskoruša – Momjana obilaze svoja područja u nedjelju 11. i u utorak 13. veljače. Paljenje pusta predviđeno je za srijedu 14. veljače u 16 sati u Kaštelu, te u 19 sati u Marušićima.

Vladavina maškara u Bujama počinje u petak,  9. veljače u 11 sati kada će gradonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin u Dječjem vrtiću Buje predati ključeve Grada karnevalskoj skupini bujskih dječjih vrtića.

 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C