Umag među pet najboljih turističkih destinacija Hrvatske

U razdoblju od 1. siječnja do 20. kolovoza ove godine na području Umaga evidentirano je 371.000 dolazaka i 2.025.000 noćenja, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 13% u dolascima gostiju te 14% u ostvarenim noćenjima. S obzirom da je dvomilijunto noćenje ostvareno 12 dana prije nego prošle godine može se sa sigurnošću najaviti da će ova turistička godina biti rekordna, usuglasili su se pred novinarima na pressici gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, direktor TZ. Milovan Popović i direktor prodaje Istraturista Bojan Aljinović.

Tijekom turističke predsezone Umaga, od 1. siječnja do 30. lipnja, ostvareno 174.000 dolazaka gostiju i 672.000 noćenja, što je više u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 23% u dolascima i 25% u noćenjima.

Broj smještajnih kapaciteta u Umagu nije bitno mijenjao u posljednjih 9 godina, no povećana je kvaliteta postojećih objekata pa se Umag može pohvaliti sa smještajnim objektima s četiri i pet zvjezdica, ali se intenzivno radilo na podizanju kvalitete smještajnih objekata, što Umag visoko rangira na ljestvici destinacija s najvećim udjelom objekata s četiri i pet zvjezdica u Hrvatskoj. Istraturist je u Umagu uložio više od 130 milijuna kuna u smještajne kapacitete s kojim sredstvima je obavljena potpuna rekonstrukciju hotela Sol Sipar kao i novouređena plaža hotela Meliã Coral.

Stalni rast noćenja u pred i posezoni kao i u glavnoj sezoni, dokazuje da je moguće kombinirati različite ciljne skupine turista u istoj destinaciji. Uspjeh možemo zahvaliti i pažljivom promišljanju pri organizaciji manifestacija u periodima van glavne sezone ocijenio je ovosezonske postignute  rezultate direktor Turističke zajednice Umag Milovan Popović.

Ponosan sam što se Umag iz godine u godinu sve više ističe kao uređena, privlačna i ugodna destinacija za odmor gostiju. Sve veći broj dolazaka domaćih i stranih turista dokazuju kako se rad i trud u izgradnji sve bolje suradnje i stvaranja sinergije Grada Umaga s ostalim sudionicima u razvoju turizma Umaga kao poželjne destinacije, više nego isplati, naglasio je na kraju tiskovne konferencije gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

 

21°C
 

 

21°C
 

 

20°C
 

 

20°C
 

 

20°C
 

 

19°C