Umaški volonteri uredili atletski poligon i uklonili grafite neprimjerenog sadržaja

Sportsko rekreativna udruga Olimpik Umag u suradnji s Gradom Umagom, umaškim ustanovama i tvrtkama priključila se akciji „Hrvatska volontira“ koja se ove godine provodi u Republici Hrvatskoj od 16. do 21. svibnja.

S obzirom da je ove godine naglasak akcije na korporativnoj filantropiji, što podrazumijeva zajedničke aktivnosti volontera, gradske uprave, poduzeća i javnih ustanova, udruga Olimpik inicirala je zajedničko rješenje dva problema na području grada Umaga.

U okviru akcije, umaški volonteri su uredili atletski poligon igrališta OŠ Marije i Line Umag na način da su iscrtali linije atletske staze te obojali sprave za vježbanje. Nadalje, uklonili su grafite neprimjerenog sadržaja kojima su nepoznati vandali nedavno uništili pročelja stambenih zgrada u samom centru Umaga.

Akciji su se rado odazvali Grad Umag, Rukometni klub Umag, OŠ Marije i Line, Ustanova za održavanje sportskih objekata Grada Umaga, te umaške tvrtke Constructa Geo, Hempel Umag, Komunela, Celplast, Binom, Tera gradnja, obrt Drvomont, Đulaga i Sipro.

Svojim radom, uslugama i nabavkom potrebnog materijala, umaški volonteri su pokazali kako sinergijom civilnog, javnog i poslovnog sektora ostvariti zajednički cilj na dobrobit svog grada.

 

 

 

 

12°C
 

 

14°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

14°C