Umaški vrtići dobili od grada nova kombi vozila

UMAG – U okviru desetogodišnjeg projekta „Umag–Grad djece 2010.-2020.“, u sklopu kojeg Umag kontinuirano vodi skrb o svojim najmlađim sugrađanima, kupnjom dva kombi vozila u vrijednosti 440.000 kuna,  podignut je standard u umaškim dječjim vrtićima. Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese  predao je ključeve dva nova kombi vozila ravnateljicama umaških dječjih vrtića Ondini Šimičić i Mariji Adamović.

Kupnjom novih, kombi vozila za predškolske ustanove, omogućen je nastavak zdravog i kvalitetnog odrastanja polaznika predškolskim ustanovama. Svako dijete u Umagu ima i nad standardne usluge struke, pedagoga, psihologa, edukacijsko-rehabilitacijskog terapeuta, medicinske sestre, profesora kineziologije, logopeda i asistenata za djecu s teškoćama u razvoju.

Cilj desetogodišnjeg projekta je da našim malim sugrađanima stvorimo nabolje uvjete za razvoj, istaknuo je prilikom predaje ključeva kombija ravnateljicama umaških dječjih vrtića Duga i Giratondo, gradonačelnik Bassanese.. U okviru tog projekta imamo u planu izgraditi i rekonstruirati sve vrtiće i osnovne škole na području Grada Umaga. Sustavno i planski ulažemo u kvalitetu predškolskog i školskog odgoja a cilj nam je da svako predškolsko dijete u Umagu, osim što ima osigurano mjesto u vrtiću, ima i najkvalitetnije i najjeftinije uvjete boravka u vrtićima.

Svaki učenik u osnovnoj školi u Umagu ima besplatne udžbenike, besplatni prijevoz u školu te novu ili rekonstruiranu školu sa svim pomagalima. Naš umaški projekt i razina kvalitete boravka djece, kojeg smo  sami razvili i čime se ponosimo, svrstava nas u Hrvatskoj u grad primjer. Radom i djelima pokazujemo društvenu odgovornost, razumijevanje i skrb o našim malom sugrađanima.  na korištenje dva potpuno nova, kvalitetna, sigurna kombi vozila koja će pridonijeti rastu već visoke kvalitete usluga u našim vrtićima.“ naglasio je gradonačelnik.

Dva kombi vozila koja su dosad koristili dječji vrtići predana su na korištenje Sportskoj zajednici grada Umaga.

 

 

 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

12°C
 

 

14°C