[bar id="22577"]

Volonter Crvenog križa Bujštine Benjamin Osmančević putuje na EURO 2016 u Francusku

Na poziv Francuskog Crvenog križa za sudjelovanje na EURU 2016,  a sve u sklopu pomoći Crvenom križu u organizaciji i pružanju prve pomoći tijekom ovog iznimno važnog sportskog događaja za čitavu Europu i šire, dvadeset europskih nacionalnih društava među kojima i Hrvatski Crveni križ proveo je selekciju za odabir najboljih kandidata koji će predstavljati nacionalna društva, ali i zemlju u cjelini, u Francuskoj prilikom boravka i nastupa nogometnih reprezentacija na EURU 2016.  Program je vrlo intenzivan i odgovoran s obzirom da će volonteri pratiti svoju reprezentaciju na svim utakmicama i svakodnevnim treninzima, a sve u smislu pomoći i podršci liječničkom osoblju i stručnom timu reprezentacije.

Izuzetna čast da predstavlja svoje nacionalno društvo na ovom velikom događaju pripala je mladom volonteru Benjaminu Osmančeviću iz Umaga koji je kao dugogodišnji volonter Crvenog križa Bujštine izabran uz još jednog kolegu volontera iz Našica. Naime, Benjamin Osmančević, iako vrlo mlad, iza sebe ima već brojne velike rezultate i nastupe. Jedan je od najaktivnijih volontera Crvenog križa Bujštine, uvijek spreman uskočiti  i pomoći u nevolji čime je već više puta dokazao svoj visoki stupanj humanosti i društvene odgovornosti.  Više se puta iskazao u izvanrednim situacijama koje su pogodile Hrvatsku posljednjim godinama. Nagrađen je i proglašen “Volonterom godine Grada Umaga 2014″, proglašen je učenikom generacije, dobrovoljni je darivatelj krvi, te primio brojna druga priznanja. Posebno se posvetio prvoj pomoći u Crvenom križu, te je od malih nogu bio sudionik brojnih natjecanja, a uz ostalo nastupao je i  na Europskom prvenstvu prve pomoći kao član seniorske ekipe GDCK Buje u Bukureštu 2015. godine. Ovaj mladić iznimnog talenta, student je završne godine sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Zasigurno će u Francuskoj dostojno predstaviti Hrvatski Crveni Križ, svoje Gradsko društvo, Grad i županiju iz koje dolazi. Želimo mu puno sreće, što manje posla i što više dobre zabave i novih prijateljstava.

 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

14°C