Vrijedni humanitarci Mjesnog odbora Moela

UMAG – Kao nikad do sada Mjesni odbor Moela organizirao dvodnevnu pučku feštu. Prviu put su to učinili u sedam proteklih godina koliko se održava ta manifestacija. Ranije zakazanu manifestaciju zbog mogućih vremenskih neprilika nisu htjeli odgađati, nego su za slučaj kiše i prekida subotnjeg programa obznanili da će se fešta održavati i drugi dan, u nedjelju. Bio je to pun pogodak i na veliko zadovoljstvo organizatora koji je uložio ogroman trud – smilovalo se i vrijeme. Subotnji dan je završio s kišom, a u nedjelju po veoma ugodnom vremenu nastavila se fešta u svom zamišljenom obliku.

Tijekom dva dana prostorom na poznatoj plaži Afrika u gradskoj četvrti Moeli prodefiliralo je nekoliko tisuća posjetitelja. Znali su da će moći kušati dagnje (pedoće) na buzaru, brodet s palentom, tuna steak, lignje, srdele, bakalar na bijelo, maneštru s bobićima, plačinke, fritule i druge domaće kolače.

– Ništa nam kao i obično nije bilo teško učiniti kako bi ugostili sve koji su došli na feštu i stoga smo im zahvalni, jer su i oni na taj način, kupnjom nečega što se nudilo dali doprinos humanitarnost manifestaciji za pomoć potrebitim u našem gradu. Neizmjerno smo zahvalni svim donatorima, a mnogo ih je, za dosta darovanoga što smo nudili posjetiteljima. Ponosni smo na našu mladež koja se već po tradiciji uključila u realizaciju ove manifestacije, naravno i one starije koji su neumorno radili nekoliko dana na pripremi i realizaciji ove fešte – kazao je predsjednik MO Moela Valdi Buršić.

U aktivnostima oko pripreme i ostvarenja fešte sudjelovalo je više od 80 volontera iz Moele i grada Umaga. Bogat je bio sportski i zabavni program.

 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C