XXIII. Tuberfest u Livadama privukao veliki broj posjetitelja

U svjetskom centru crnoga i bijeloga tartufa proteklog vikenda TZ Oprtlja organizirala je i održala svoj 23. po redu Tuberfest. Iako je smanjena površina izložbenog šatora, ipak je oko 50 tak izlagača  vrlo dobro iskoristilo štandove na koje su izložili svoje autohtone proizvode: crne i bijele tartufe, vina, maslinova ulja, sir, pršut, tjesteninu, kolače i niz drugih artikala. I pored sedmotjednog festivala tartufa u organizaciji Zigante i ovaj kutak u Livadama bio je dobro posjećen. Bilo je nekoliko autobusa i bezbroj osobnih automobila sa turistima iz Europe i dakako veliki broj domaćih koji nisu propustili obići i ovaj šator, pokazavši veliko zanimanje za sve izloške, uz mogućnost kušanja svih proizvoda.

Načelnik općine Aleksander Krt prilikom otvaranja pozdravio je nazočne istakavši da je Oprtalj danas postao veliki centar u kojem se nude autohtoni proizvodi ovoga kraja koji su nadaleko brendirani, ne samo u našoj domovini nego Europi i svijetu. Tuber fest je otvorila Nada Prodan Mraković, voditeljica turističkog ureda TZ Istarske županije naglasivši da na ovim prostorima nije samo more turistička ponuda, nego sve više na ovim prostorima nudi vrlo kvalitetna usluga kroz autohtone proizvode unutrašnjosti Istre. Za goste je već tradicionalno organizirano pokazno vađenje tartufa sa psima,  nuđeni su domaći kolači koje su ispekle domaćice Livada i okolnih mjesta, a prikupljena sredstva bit utrošena na kupnju poklona za djecu iz obitelji slabog imućnog stanja.

Muzej Parenzana otvoren je bio cijeli dan, također je imao posjeta. Svemu je doprinijelo i lijepo vrijeme, naročito u subotu kada je bio pravi užitak boraviti u Livadama.

 

15°C
 

 

14°C
 

 

15°C
 

 

15°C
 

 

14°C
 

 

13°C