[bar id="22577"]

Završeni Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu postaju jedan od najposjećenijih događaja šire regije koji okuplja maslinare i proizvođače maslinovog ulja, a ove godine predstavili su se gosti iz Italije, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. 11. Dani mladog maslinovog ulja okupili su više od 100 izlagača, proizvođača maslinovog ulja, ali i brojnih drugih delicija koje se idealno sljubljuju s maslinovim uljem.

Brojni posjetitelji tijekom tri dana mogli su degustirati i kušati, uz stručno vodstvo profesionalnih kušača iz Rovinja i Vodnjana, na Oil Baru veliki broj maslinova ulja te naučiti prepoznavati njihove karakteristike, mirise, okuse. No ono što ova manifestacije ujedno donosi je degustiranje brojnih jela spojenih s mladim maslinovim uljem.U edukativnom dijelu za maslinare, ove su godine održana predavanja na razne teme. Kroz veliki šator u kojemu se održavala manifestacija prošlo je oko 20.000 ljubitelja maslinovog ulja ili svega što se pod šatorom od 1600 m² moglo isprobati, doživjeti, pomirisati i uživati.
Bilo je u Vodnjanu i puno zabave za sve uzraste. U petak je održano finale 1. festivala mladih pjevačkih talenata “3,2,1…pjevaj!”. Održana je i modna revija dizajnerice Antonele Gregorović.

Dane mladog maslinovog ulja obilježava i sudjelovanje velikog broja istarskih i kvarnerskih kuhara, chefova, ugostitelja, konoba i restorana, učenika ugostiteljskih škola Istre i drugih gostiju koji su u velikom gastro-showu pripremali više od 8.000 jela s naglaskom na mlado maslinovo ulje.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C